HTML

Minden jó lépés a felismeréssel kezdődik

Friss topikok

Orbán a csúcson

2014.05.11. 19:09 eneh90

 

Orbán beiktatási beszéde bebizonyította, elérte a csúcsot. 

Négy évvel ezelőtt köszönetnyilvánítással kezdte beiktatási beszédét. Mint egy gyakornok, mindvégig a helytállását bizonygatta, hogy képes lesz „végigvinni mindazt, amivel a magyar emberek megbízták”. A bizonygatás azonban akkor és ott (benn a Parlamenti pulpituson) elsősorban nem a magyar választóknak szólt, hanem a széksorokban ülő segítőknek: a titkos baloldali támogatóknak, akik a kialakult gazdasági válságban (és a velejáró pártjuk válságában is) a kiutat a második Orbán-kormány létrejöttében látták. (Nem feltétlenül az ország válságból való kivezetése szólt a döntés mellett, mindinkább a saját gazdasági helyzetük mentése egy jobboldali stabilizáció által.) Orbán tehát 2010-ben nem azért a megszavazott bizalomért mondott köszönetet, hogy képes lesz az elmúltnyócév hibáit helyre hozni, hanem a Parlamentben ülők előtt hajbókolt azért, hogy ismét kormánypártként irányíthat. (Más kérdés, hogy a baloldal nem gondolta, hogy elmúltnyócévük 2/3-ot tol a jobboldalnak.)

Befingottak a nagy európai közösbe

A 2014. május 10-i beiktatás a korábbi keresztényi bárányból kihozta a farkast. Orbán előretört, kiküzdötte (határontúliak szavazati joga, egyforduló stb.) és kimagyarázta a 40%-os részvétellel szerzett újabb 2/3-ot („…az ellenzék szerint, aki otthon marad, az a kormányra szavaz. Hallgatás beleegyezés, mondja a magyar.”) és most már szenvedélyesen, vigyorogva mutatta az utat seregének, a magyar népnek, amelyet csatába visz az Unióban. A jobboldalra tolódó Európa pedig a lovat adja alá. Merkel  és Cameron, az Unió két legbefolyásosabb személye (nem mellesleg Orbánhoz hasonlóan konzervatív értékrendű pártelnökök) egyre-másra az Unió átalakításáról és annak mihamarabbi szükségességéről beszél. Miután Svájc megszavazta a bevándorlók éves kvótarendszerét, a Királyság miniszterelnöke már meg is bánta a sok beengedett keletit. Vajon a német Teflon asszony mindezt a keleti bevándorlós „problémát” hogyan tudja megelőzni? (A törökök országának csatlakozását már tárgytalannak tartja.) Tény tehát, hogy büdösödik az Unió és az alapítók a gazdasági érdekeltség láncán lógva (még csak!) a változtatást sürgetik. Az Unió, mint a „nagy közös” ereje csökken, a nemzetállamiság gondolata viszont erősödik.

Szakállas vicc

A beiktatási beszéd napján az európai politika egyik színdarabja eredményt hirdetett. Az elfogadó, nyitott társadalom jelképeként Európa győzelmet ígért egy transzvesztitának. Konc lenne egy jobboldali Európának, hogy az énekes későbbi bukása után felróhassák,” liberálisok voltunk, utat engedtünk neki, mi lett belőle”? Orbán ezt már meg tette: „2010-ben úgy döntöttünk, szakítunk az 1990 és 2010 között 20 évig uralkodó liberális társadalomfölfogással, társadalomszervezési elvekkel és módszerekkel. Húsz évig az a fölfogás uralkodott, hogy mindent szabad, ami a másik ember szabadságát nem sérti. Miután nincs válasz arra a kérdésre, hogy ki dönti el, mi az, ami a másik szabadságát már sérti, a való életben az erő, az erőfölénnyel rendelkező válaszolta meg[…]”

Ha az Unió is így gondolkodik, elég erős Mo.? Vagy a május 25-én csatába induló (párt)katonák a harcmező énekesei maradnak?

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csakorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr626153493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

conchita wurst 2014.05.12. 13:44:59

Orbán bizonyított, 3x.

Mosmá elkezdhetné magát a baloldal felkaparni a padlóról.

belekotty 2014.05.12. 14:16:12

@conchita wurst: Ez a "baloldal" csak maradjon ott!
süti beállítások módosítása