HTML

Minden jó lépés a felismeréssel kezdődik

Friss topikok

„Bocsánat, melyik országból is jött Ön?”

2014.04.07. 22:11 eneh90

Ha közhellyel akarnám kezdeni, azt mondanám, a kormányfő és az újságírók viszonya mindig meghatározza az adott politikai irányítás és vele együtt az ország milyenségét. És ha még nagyobb igazságot akarnék mondani, azt mondanám, mindig az újságírók döntik el a választás kimenetelét. Gondolj arra, nem mindegy, milyen korrupciós esemény lát napvilágot és mikor. Lehet ezt szisztematikusan is felépíteni: már a szabadulás előtt egy évvel könyvet írni arról, mit is tett velem az ellenzék, a közhivatali csalások után feldobni a milliókat rejtegető ellenzéki alelnököt, elhalasztani a tömeghisztéria-gyanús zsidó megemlékezést (Azt akarom, hogy a választásig egyetlen problémával foglalkozzunk: merre tovább, Magyarország? A vészkorszak és a megemlékezés nem lehet a kampány része. - Hegedüs Zsuzsa, Orbán Viktor tanácsadója a választás előtt a nol-nak arra a kérdésre, hogy valóban ők akarta-e elhalasztani a Mazsihisz vitatott ügyeit.)

A megtámadottak azonban megvédhetik magukat. A hatalmon lévőknek is van lehetőségük pajzsot emelni maguk elé: ők a szóvivők, akik alapos érvekkel állják a sarat, igyekeznek megvédeni az igazukat az újságírók előtt. Párbeszédben, ami ugyan lehet hangos szóváltás vagy csendes szájkarate, de mindenképp érvek és ellenérvek felállításán alapszik.Egy demokratikus országban.

Közvetlenül a választások előtt – mikor már a kormánytagok vagyona is ismeretlen eredetűnek bizonyult – a Fidesz megújította a szóvivői szakmát is. Selmeczi Gabriella a tömörségével fog bevonulni a szóvivők történelmi csarnokába. Miért? „Csak”.

A választások után egy nappal pedig Orbán Viktor villantott történelmet. A kormányfő és az újságírók viszonya ugyanis mindig meghatározza az adott politikai irányítás és vele együtt az ország milyenségét. Ezért különös figyelmet érdemel, amikor egy demokráciában a másodszorra, óriási fölénnyel megválasztott párt fejének végre kérdéseket lehet feltenni (nemzetközi szinten is). A válaszokban pedig az ország minőségi iránya mutatkozik meg. ez a 30 perc a valódi történelem!

Szólj hozzá!

Címkék: történelem csak választás 2014

A bejegyzés trackback címe:

https://csakorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr355981409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása