HTML

Minden jó lépés a felismeréssel kezdődik

Friss topikok

A fidesz még a kétharmadot is meg fogja tartani

2018.04.01. 13:52 eniko90

„Vétkesek közt cinkos, aki néma”

A bizonytalan szavazókra lehet(ne) építeni, ha a kétharmad bedöntése a cél. Mert már ez is egy jó lépés lenne a változás felé. Az feltételeződik, hogy őket a fidesz miatt nem érdekli a politika. Ezért utaztatja a Momentum a külföldieket, akiknek szar kinn, de itthon még annál is, és most a partvonalról akarják befújatni a labdát. Ezért kampányol Bödöcs is Emővel. Mert a pici rész azt gondolja, inkább legyen darabos ellenzék, csak legyen már valami. És hogy miért nem lesz:

Nem bomlik belülről a rendszer

Ha április 9-én arra kelünk, hogy nincs meg a fidesz kétharmada, akkor eléggé labilis lesz a helyzet. A szilánkos ellenzék épp olyan teszetosza lesz, mint a kampányban. Az autokrata fidesz kiszámítható: mindenki ki van fizetve vagy ki van csinálva. A pénzügyi piacot meg nem érdekli a politika. Neki az a fontos, hogy tudja, honnan hová áramolnak az összegek. Mindegy, hogy mennyi melyik országban várja a gazdáját. Kiszámítható forgatókönyvnek mindegy ki a tulajdonosa.

Nincs kormányváltó hangulat

Ha eljutott hozzád az, hogy Csongrádban rendőrt hívtak egy fodrászatból kilépett, az esőtől a haját kendővel védő nőre, mert azt hitték migráns, akkor tudnod kell, hogy a magyar társadalom nagyon pici részéhez tartozol. Ha észreveszed a különbséget a hülye és a hülyeségeket beszélő között, akkor még kisebb részéhez. És ha már azon gondolkodsz, hogy megőrültél, és Örkény novellában élsz, akkor egymagad vagy.

Egyértelmű pszichológia: A többséghez nem jut el, hogy van más opció, mint amit lát. Leszűkített világot építettek: mindenhol mindig ugyanazt hallja és látja. Nem tudnak másról beszélni, mert nem tudják, hogy van „más”. (Ha 10ből kilenccel elhitetik, hogy a tej fekete, akkor a 10. vagy beleáll, vagy ha tud, lelép.)

A vidék leszarja a korrupciót

Elmész „oda” és megpróbálod elmondani, hogy van más. Kinéznek. Észérvekkel próbálkozol, de nem értik. „Mindegy ki van a hatalomban, az lop. Az a bajod, hogy téged kihagytak? Korrupció mindig volt, van, lesz.” És számukra csak egy a fontos. Az ő életüket nem zavarta meg semmi. Ugyanolyan minden évek óta. És ez nekik kiszámítható.

 

Szólj hozzá!

Címkék: választás fidesz 2018

A bejegyzés trackback címe:

https://csakorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr1013798200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.